「反斗啤啤運動會」@ 挪亞方舟

噢!聖誕節,送她歸家⋯今次唔係送她歸家,而係帶她歸家!講緊咩?今個聖誕,來挪亞方舟,就可以帶一隻專屬你嘅熊啤啤返屋企!由選熊啤啤款式~到幫啤啤充棉花~再幫啤啤聯返個充棉花位~當然仲要為啤啤選返件靚衫~可以嘅就幫佢選埋香水,噴到佢香噴噴~就要攬住佢影返張靚相~最後,記住要幫佢整埋張出生證明書,幫佢改返個名,咁就大功告成!咁正,又點可以錯過?

想為小朋友帶來驚喜,炮製一個充滿大自然氣息兼且繽紛奇趣的聖誕戶外活動? 今個聖誕,挪亞方舟由129日至201811(逢星期六、日及公眾假期)期間推出「反斗啤啤運動會」,歡迎一家大細到場玩轉十大益智至Fun玩意!一隻可愛又獨一無二的啤啤熊相信是小朋友們的最佳聖誕禮物,是次活動特別推出「啤啤熊製作室」,讓小朋友親手設計及製作專屬的啤啤熊公仔,激發他們天馬行空創作力的同時,學懂關愛之心!小朋友們亦可化身為競技高手,與「萌」爆啤啤熊齊齊在「冬日啤啤競技場」挑戰六大奇趣新興運動,全情投入一場以遊戲形式的運動比拼,有益身心之餘亦可培養團隊精神!

就等芊嶠一家帶大家去玩啦!

20171210_124119

來到挪亞方舟門口啦!

20171210_124538

買好票就入場,因為芊嶠和劻霖都係三歲以下,可以免費入場,但唔好忘記,要幫佢地拎返本啤啤通行證呀!全日一路玩都要靠本通行證架!

十大至Fun玩意:兩大重點推介活動

「啤啤熊製作室」 打造獨一無二的熊仔老友

20171210_130740

親手製造一隻獨一無二的啤啤熊相信能帶給小朋友無比的滿足感,今次活動推出「啤啤熊製作室」, 參與的小朋友在現場工作人員指導下, 一步步打造出與眾不同的啤啤熊老友!

20171210_131002

芊嶠和姐姐合作將啤啤熊充入棉花成型後,媽媽就幫忙把充棉位置用針線聯返好。

20171210_133446

可揀選配搭不同款式精靈醒目的運動套裝或聖誕服飾,芊嶠一睇就話要聖誕衫!之後更可為啤啤熊添加不同香味的有機植物提煉精油香水,突顯其獨特個性!

IMG_4275

最後記住記住係「出世」證書上為熊仔老友改名,再拍照留念。

**工作坊百分之三十的收益在扣除成本後將撥捐慈善機構 Rainbow Foundation ,讓小朋友在聖誕佳節學習分享及施比受更有福的美德。將它帶回家前,工作人員會教授參加者與專屬熊仔日後的相處之道,如何照顧及與它互動,做個有愛心及責任心的小主人!完成啤啤熊的製作後,各位小朋友正好整裝待發,帶剛「出生」的熊仔老友參加啤啤運動會!

「冬日啤啤競技場」 小朋友化身運動選手比拼一番

挪亞方舟邀得香港遊樂場協會合作,精選六大新興運動,以攤位遊戲形式讓參加選手趣味地體驗各項運動的樂趣,反轉競技場。比拼運動包括考驗擊球能力的棒球、考驗反應能力的棍網球、需要極高專注力的躲避盤、鍛鍊身體協調的柔力球、鬥智鬥力的地壺球以及講求團隊配合的健球!相信各位小選手和啤啤熊落場比賽後,都能成為活力充沛的運動高手!

十大至Fun玩意:一系列多元化遊戲活動 寓學習於玩樂

同時,場內安排了一系列多元化遊戲及活動,適合不同年齡及喜好的小朋友和家庭。喜愛下煮及做手作的小朋友可與家人一同參加親子溫馨活動,如「熊の壽司製作班」學習創意料理、「反斗星聖誕歷險劇場」觀賞奇妙節日歷險,以及各種不同DIY工作坊,將精緻可愛的製成品帶回家!對科技充滿好奇心的孩子,可參與「AR超動感快車」,透過AR科技親身體驗新興運動的玩法,享受全新運動魅力;自認活潑好動的「馬騮仔」可大玩動感遊戲,包括「小熊飛馳天地」享受馳騁快感和「奇趣體育訓練學校」齊齊打造強健體魄!但有些活動是以先到先得形式,要先攞籌,有一兩個工作坊就直接去活動場地報名就可以,大家記住留意呀!我地今次就參加左,「熊の壽司製作班」、「啤啤熊相片夾」和「小熊飛馳天地」。

「熊の壽司製作班」

20171210_151045

會有廚師親身教大家整,小朋友們都落足眼力,佢地又記到幾多呢?

20171210_150517

枱面一早已放好整熊熊壽司嘅材料,千其唔好偷食呀^^

20171210_152413

媽媽落力整,芊嶠就不停問淨返嘅材料食唔食得><“”

IMG_4278

IMG_4281

IMG_4282

幾經辛苦,成品出現啦!我同嶠爸講我好比心機整,再問佢好唔好味,佢話一定好味架!材料人地一早預備好哂,唔好食就慘啦!其實我想佢讚我有心機咋嘛!

「啤啤熊相片夾」

20171210_160053

入到去會有姐姐們教你點整,仲會有電腦一路播放每個步驟嘅製作相片,大家就可以一路睇一路跟住做啦!

20171210_162902

相片夾係用輕黏土來製作,當完成後放係到,過幾小時輕黏土就會硬左成形,而且製作過程比玩紙黏土更乾淨,又唔會整到小朋友隻手好污糟!

20171210_143345

我地出發去「小熊飛馳天地」啦!

20171210_143926

20171210_144052

到左門口啦,因為未夠鐘,要等上一批嘅小朋友出左來先可以入去!

20171210_144641

入到好影返張車手相先!之後就麻煩姐姐幫手拉佢啦,因為芊嶠仲未夠腳長自己踩><“”

IMG_4284

走啦走啦,玩到日落西山了!

IMG_3715

Bea Bea & Lo Lo 回家了!今個聖誕,芊嶠和劻霖都有份好 warm 嘅聖誕禮物了!

======================================

香港挪亞方舟

Facebook:https://www.facebook.com/noahsark.hk/

Website:https://www.noahsark.com.hk/

======================================

啤啤熊製作室

啤啤熊DIY – HK$100

各款醒目運動服 (自選項目) – HK$120

有機植物提煉精油香水 (自選項目) – HK$20

紀念照片連相框 (自選項目) – HK$100

冬日啤啤競技場

費用: 全免 (此活動乃「動歷全城」創意體育計劃之一,由香港賽馬會慈善信託基金捐助)

の壽司製作班

費用: $30

時間: 45分鐘

小熊飛馳天地

費用: 全免

時間: 15分鐘

(12月16及23日除外)

創意相片夾工作坊、毛巾啤啤DIY、拼豆匙扣手作室

費用: 全免

時間: 30分鐘

======================================

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: