《新親子餐廳分店 – Play House Play Cafe @ D.Park》

冬天咁凍,突然好想去非洲,唔想咁凍,可以去 Play House Play Cafe 第二分店,今次佢地以『非洲大草原』為主題,隆重登陸 D.Park,同大家歡度一個自由自在的原野聖誕派對!

入到去,可以坐係啲咁靚嘅凳到除鞋仔!

之後就直接去親子遊樂區,全新格局的親子遊樂場區以『非洲大草原』為設計主題,打造一個遼闊自由自在的環境,讓小朋友可暢玩五大特色遊戲區:

《草原大迷宮》佔地約2,000平方呎,迷宮大部份的位置都採用架空設計,內裡設有重重機關及障礙,挑戰小朋友膽識、訓練他們手眼協調和解難的能力。

哩個繩網望落好似冇咩咁,其實行落都有少少驚架!

要挑戰行過哩個透明嘅通道,膽小嘅小朋友可能真係會唔敢行,你又敢唔敢?

仲有跳彈床,小朋友可以癲狂跳跳跳!細佬仔就坐係到,等家姐跳個陣,郁下郁下,咁已經好開心!

《原野波波池》迷宮還設有滑梯連接『原野波波池』!

波波池除備有一般常見的膠波外,亦配有海綿方塊,以不同觸感材質刺激小朋友感官觸覺。

《暢遊大草原》配置了一系列以草原動物為造型的玩具車,小朋友可隨意挑選了自己喜愛的「動物」,還可以騎着「動物」享受暢遊草原的樂趣。

《草原炊樂區》而佔地約300平方呎的『草原炊樂區』則設有多款模擬廚房的遊戲設施,店內亦增設了多個焗爐讓小廚神體驗即做即焗,讓家長及小朋友享受親子入廚的樂趣。

仲有連住親子咖啡廳,有別於一般親子餐廳,Play House Play Cafe @ D.Park的咖啡廳區面積與遊樂場區面積相若,提供輕西餐、派對美食及貼心的兒童友善配套設施。

仲有大量BB凳,親子餐廳必備,100分!

《特色菜》兒童薄餅、兒童意粉、香蕉船、鮮什果伴雪糕、心太軟伴雪糕、冬甩伴雪糕、棉花糖泡泡朱古力、有機熱牛奶泡泡沫茶、有機熱牛奶泡泡朱古力、鮮什果茶等。

《蜜糖雞翼》小朋友至愛,都係嶠媽至愛!

《田螺焗薯蓉》好多芝士,好夠味!

《兒童Pizza》好多菠蘿、粟米和火腿,全部都係芊嶠至愛!

《大草原派對房》此外,Play House Play Cafe @ D.Park 還提供派對服務。用家可選擇佔地約 200平方呎的獨立『大草原派對房』舉辦派對。想開 Party 嘅你仲諗咩?

最最最吸引係個親子廚房,除了遊樂及餐飲外,每位入場小朋友更可以獲贈一套DIY煮食小工具,讓爸爸媽媽可以與小朋友即場製作美食,例如:薄餅、小蛋糕及冬甩等(有關每月製作的美食款式,請留意 Facebook 公佈。

親子自製曲奇,準備拎去焗啦!

曲奇出爐啦,睇張相都可以嗅到香噴噴。

自己拎返自己個份,食前影返張相留念,試食後,自己讚自己整嘅曲奇 very good!

===========================

Play House Play Cafe @ D.Park

地址:新界荃灣青山公路荃灣段398號D.PARK第二層2069b及2070a舖

電話:2778-5999

入場門票售價:平日 $150 (非會員,包$30咖啡廳現金券及DIY煮食小工具);平日 $130 (會員,包$30咖啡廳現金券及DIY煮食小工具);假日 $220 (非會員,包$50咖啡廳現金券及DIY煮食小工具);假日 $200 (會員,包$50咖啡廳現金券及DIY煮食小工具)

分店 Facebook:www.facebook.com/playcafedpark

集團 Facebook:www.facebook.com/playhousehongkong

集團網址:www.kidgoland.com

#PlayHouse #PlayCafe #荃灣PlayHouse #dparkhk #非洲大草原 #放電PlayHouse #親子餐廳 #親子好去處 #親子廚房 #芊嶠與劻霖成長日記

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: